Historien om KlimaTV

De første skridt

KlimaTV startede som en YouTube-kanal tilbage i 2009. De to initiativtagere, Jais Hammerlund og Benjamin Bro-Jørgensen, producerede og udgav selv videoerne. I 2010 lavede de også hjemmesiden ditklimatv.dk, som var baseret på medlemssystemet Ning. Samme år fik de en midlertidig tilladelse til at sende deres videoer på regionale TV-kanaler i Danmark. Fra 2010 og frem til 2014 var KlimaTV organiseret som en selvstændig forening med egne vedtægter og medlemskontingent. KlimaTV’s egenproduktion af videoer blev dog sat i bero i løbet af 2011.

Tid til pausefisk

I 2012 overtog Klimabevægelsen i Danmark ditklimatv.dk for at bruge den som kombineret medlemsnetværk og videoportal. Ved den lejlighed blev siden samtidig omdøbt til klimanetvaerk.dk. Da denne side i 2015 blev fusioneret med organisationens hovedside, klimabevaegelsen.dk, flyttede videoerne med derover. Skiftende bidragydere har siden udbygget samlingen med eksterne videoer fra især Youtube og Vimeo, men frem til 2019 skete der ikke alverden med KlimaTV som koncept.

Version 2.0

I 2019 blev KlimaTV genstartet af Jesper Munk og Rasmus S. Larsen, som temagruppe under Klimabevægelsen. Umiddelbart fik det dog ingen særlig betydning. Som følge af personsammenfald og andre praktiske omstændigheder indgik KlimaTV i 2022 et samarbejde med foreningen KlimaHub, der fungerer som produktionsselskab og stiller CVR-nummer, bankkonto m.m. til rådighed for os.

Har du set dem alle?

For at gøre den gamle samling af eksterne klimavideoer mere synlig lavede vi i 2019 en grundig oprydning og relancerede den i en ny og forbedret udgave, nu på sin egen hjemmeside. Samlingen opdateres løbende og består nu af over 1.500 oplysende, engagerende og sommetider skæve klimavideoer og podcasts på dansk og engelsk.

Nu også med KlimaRadio!

2019 var også det første år, hvor vi testede muligheden for at lave podcasts under fællesnavnet KlimaRadio. I første omgang blev projektet hurtigt sat på standby pga. coronakrisen, men i 2022 blev det genaktiveret med et hold af nye og entusiastiske redaktionsmedlemmer. [Tilføjes i september 2022: KlimaRadio har nu en fremtrædende plads på vores hjemmeside og er vores vigtigste egenproduktion.]

God fornøjelse!

 

Interview på Roskilde Festival

Organisation

KlimaTV består af en frivillig og selvsupplerende redaktion, der med enstemmighed godkender nye medlemmer.

KlimaTV arbejder i samspil med KlimaHub (CVR-nr. 38989251) som produktionsselskab. KlimaHub stiller CVR-nummer og bankkonto til rådighed for KlimaTV, når der er brug for det.

Formelt har KlimaTV også status som temagruppe under Klimabevægelsen i Danmark (CVR-nr. 34364672) siden 2019, men arbejder i praksis uafhængigt.

Du behøver hverken at være medlem af KlimaHub eller Klimabevægelsen i Danmark for at deltage i vores redaktion.

Redaktionen arbejder kollektivt, men kan efter behov vælge en tovholder, der fungerer som talsperson for KlimaTV.

Redaktionen finder selv midler til at finansiere KlimaTV’s hjemmeside, podcast- og videokanaler og andre eventuelle platforme.

 

 

Hvor finder jeg KlimaTV?

Der findes flere platforme og kanaler med navnet “KlimaTV”. Nogle af dem bruger vi aktivt, andre er levn fra svundne tider og atter andre fungerer uafhængigt af vores redaktion. Her er en nyttig guide.

KlimaTV på Youtube


Vores nye kanal på Youtube, klar til at bringe nye, dansksprogede videoer om klimasagen.

KlimaTV på Vimeo


Vores nye kanal på Vimeo, primært til nye og dansksprogede videoer om klimasagen.

Facebook (side)


Vores Facebookside har været aktiv siden 2009.

KlimaTV (gruppe)


En nyere Facebookgruppe, som er oprettet som arbejdsredskab for aktive i KlimaTV.

Vis udvalgte

Knappen “Vis udvalgte” kan bruges som genvej til de videoer, som af den ene eller anden grund får en særlig anbefaling med fra redaktionen. Det kan være, at de er særligt kreative, særligt entusiastiske, særligt informative eller sjove eller særlige på anden vis.

Tidligere har vi lavet et forsøg med at bruge knappen til at få vist de mest “neutrale” kilder til undervisningsbrug. Det opgav vi igen. Det var for besværligt og tidskrævende at lave en sådan sortering i praksis.