Klima og monopolet

af | 24. juni 2020 | Klima i hverdagen, Video på dansk

Se med når UngEnergis Klimamonopol diskuterer dine klimadilemmaer!

UngEnergi præsenterer i samarbejde med Klimabevægelsen et virtuelt klimamonopol, hvor du kan indsende klimadilemmaer fra hverdagen og blive rådgivet af unge aktivister fra forskellige dele af bæredygtighedsdebatten. Alt hvad vi foretager os har en effekt på klimaet, og vi skal hele tiden forholde os til, hvordan vores valg påvirker klimaet. Det giver anledning til stor fortvivlelse – for hvordan skal man opveje sin egen personlige handling mod venner og familie og planetens velbefindende?

Dette spørgsmål og mange andre dilemmaer vil vi sætte fokus på med vores “klima og monopolet”.

Her samler vi unge fra forskellige dele af klimabevægelsen med forskellige syn på, hvordan vi løser klimakrisen. Indsamlede klimadilemmaer fra unge mennesker diskuteres blandt os, ud fra de forskellige tilgange hver enkelt organisation foreskriver. Vi kommer med et bud på den bedst mulige løsning, og samtidig bliver vi forhåbentlig klogere på, hvordan og hvorfor vi arbejder meget forskelligt for den samme sag mod det samme mål.

Deltagere:

Fra UngEnergi: Tobias Nørkjær Holmgaard – Formand for UngEnergi. Medlem siden 2016.
Fra Global Aktion: Birgitte Ringgaard Diget – Også aktivist i Extinction Rebellion; kendt fra Debatten på DR2.
… og en hemmelig gæst!

Din vært: Vores alle sammens Nilas ‘Bay Foged’ Steffensen, Frivilligkonsulent, projektleder og facilitator i VedvarendeEnergi samt medstifter af Alternativet.

Klimateltet 2020 er arrangeret af Klimabevægelsen i Danmark. Se flere klip og læs mere på om klimateltet på https://klimatelt.dk/2020

Klimabevægelsen i Danmark (KiD)