KlimaTV – politik (Danmark)

Hvordan går det egentlig med Klimaloven?

Hvordan går det egentlig med Klimaloven?

11:04 | Det er i år 5 år siden et stort folketingsflertal indgik en politisk aftale om hvad de selv kaldte ”Verdens mest Ambitiøse Klimalov”. Men hvordan går det så med at opfylde det ambitiøse mål ca. halvvejs mod 2030.

Klima Folkemøde i Krisetid

Klima Folkemøde i Krisetid

19:53 | I Middelfart talte vi bl.a. med klimaminister Dan Jørgensen, Sebastian Mernild fra FN’s klimapanel og Connie Hedegaard fra CONCITO. Men også Enhedslistens Søren Egge, Sophie Dideriksen fra projekt Naboskab og en repræsentant fra Extinction Rebellion.

Utålmodige grønne unge

Utålmodige grønne unge

10:39 | Vi har ventet og ventet. Og nu skal vi igen vente. Men klimaet venter ikke. Sådan lød det da utålmodige unge fra den grønne Studenterbevægelse var mødt op foran Rådhuset i Odense.

Det er Nu, det er alvor med klimaet

Det er Nu, det er alvor med klimaet

16:51 | Danmark har fået en ambitiøs klimalov. Men det er nu den skal omsættes til konkret handling. Sådan lød det flere steder fra de mange NGO’er, eksperter og politikere, der deltog i et velbesøgt Klimafolkemøde i Middelfart.

Klimaborgerting

Klimaborgerting

39:28 | Klimaborgerting er allerede afprøvet i Irland, Storbritannien og Frankrig og bliver indført i Danmark med den nye klimalov. Den Grønne Studenterbevægelse inviterer til debat omkring magt, demokrati og borgerting.

Grøn Genstart?

Grøn Genstart?

32:35 | I slipstrømmen på coronakrisen har vi set en lang række af forslag til genstart af dansk økonomi. IDA og Danmarks Naturfredningsforening er begge kommet med konkrete bud på, hvor vi skal sætte ind.

Klimalov på vej og protest på gaden

Klimalov på vej og protest på gaden

11:53 | Vi tager temperaturen på klimaloven. Hvordan går det med forhandlingerne? Bliver loven god nok? Er der grund til bekymring? Se med, når vi går på gaden med den grønne studenterbevægelse, der blokerer trafikken foran klimaministeriet.

Ny olie er helt sort!

Ny olie er helt sort!

13:40 | I denne uge er vi til den årlige konference for “Olie Gas Danmark” og til samråd med Klimaministeren, som skal finde ud af, om han vil give lov til at lede efter ny olie i Nordsøen.

Dansk klimalov nu

Dansk klimalov nu

1:23 | Danmark har brug for en ny klimalov, der forpligter os til at leve op til Paris-aftalen.

Klima og kommunevalg

Klima og kommunevalg

30:01 | Thøger Lund-Sørensen fra Klimabevægelsen giver gode råd til, hvordan man sætter klimaemner på dagsordenen ved kommunalvalget.

Videoer om klimapolitik i Danmark: På nationalt plan og i kommunerne.