Klimasamtale på tværs af generationer

af | 21. juni 2020 | Klima i hverdagen, Kommunikation, Video på dansk

Se med når Per K. Larsen, Lise Tjørring, Janus Emil Mariager og ordstyrer ‍Nikoline Borgermann diskuterer, hvor meget tre generationer kan blive enige om, når samtaleemnet falder på klima.

Hvis 2020 havde været et lidt mere almindeligt år, kunne du have glædet dig til, at Omstilling Nu lavede klima-workshop for 120 mennesker i Klimateltet på Folkemødet på Bornholm.

Unge og gamle ville lørdag d. 13. juni gå sammen på kryds og tværs, med en kop kaffe i den ene hånd og masser af håndtryk i den anden, for at tale om klimatanker og hverdags-klimahandlinger. Vi er nemlig sikre på, at hvis vi taler (ordentligt) sammen, vil vi opdage, at generationskløften er mindre, end vi tror.

Men sådan skulle det altså ikke gå, for 2020 er på ingen måde et almindeligt år!

Så hvad gør vi nu, når Folkemødet er aflyst, og vi ikke kan blande boomers og teenagers og alt derimellem til klimasamtaler om stort og småt? Hvordan gør vi generationskløften mindre, når vi må klare os med 4 pladser i et TV-studie i Københavns nordvestkvarter?

Vi har inviteret tre dejlige mennesker ind i studiet, som repræsenterer tre forskellige generationer.
Janus er i starten af 20erne og studerer på universitetet, Lise er i slutningen af 30erne og har tre børn i alderen 0-7 år, og Per er i starten af 70erne og er dermed en vaskeægte boomer.

Og nej: ét menneske kan naturligvis ikke repræsentere en hel generation! Men vi kan helt sikkert få en god klimasamtale ud af det alligevel – og du får lov at være fluen på væggen. Hvad er unge, voksne og ældre villige til at ofre i klimakampens navn? Og hvor går grænsen for, hvad vi vil give afkald på?

Måske bliver du klogere på nogen, der er yngre eller ældre end dig selv – og måske bliver du endda klogere på dig selv? Vi håber, du vil se med!

Klimateltet 2020 er arrangeret af Klimabevægelsen i Danmark. Se flere klip og læs mere på om klimateltet på https://klimatelt.dk/2020

Klimabevægelsen i Danmark (KiD)