Supertanker – Så gør dog noget … ved det klima!

Hør episoden her: https://player.fm/series/supertanker-1687286/supertanker-sa-gor-dog-noget-ved-det-klima-2019-09-30

Hjemmeside: https://www.dr.dk/radio/p1/supertanker

Det var en vred og grådkvalt 16-årig, der stillede FN og derigennem hele verden til ansvar for menneskers død og økosystemers kollaps, da der den 23. september 2019 var klimatopmøde i FN. Den svenske klimaaktivist Greta Thunbergs tale gav anledning til både glæde, bekymring og decideret vrede og harme. Konsekvenser i handling og regulering har vi stadig til gode.

Men hvordan får man egentlig verden og dens befolkning til at gøre noget for klimaet? Er det pisk eller gulerod, angst eller lyst, der skal drive værket?

Måden vi fortæller om klodens klimaudfordringer er afgørende for, om vi forstår, hvad der er på spil, og om vi kan finde ud af at handle. En ny ph.d.-afhandling beskæftiger sig med klimakommunikationen og tager filosofien til hjælp.

Medvirkende:
Jørgen Steen Nielsen, biolog, tidl. chefredaktør og mangeårig miljøjournalist på Dagbladet Information og forfatter til bogen “Som gjaldt det livet”.
Brandi Morris, Ph.d. Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet, forfatter til “Can Stories Make Climate Change Communication More Effective? Empirical Evidence”.
Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.