Supertanker – Vi kan redde klimaet, hvis vi vil

Hør episoden her: https://player.fm/series/supertanker-2470074/supertanker-vi-kan-redde-klimaet-hvis-vi-vil

Hjemmeside: https://www.dr.dk/radio/p1/supertanker

Der er masser af ting, vi som enkeltindivider kan gøre, for at redde det skrantende globale klima. Det nytter ikke at lægge hele ansvaret over på store virksomheder og regeringer.

I de senere år har mange mennesker efterspurgt tiltag, der kan gøre en forskel på individniveau. Samtidig med at klimaforkæmpere har betvivlet den reelle vilje til at gøre indgreb i egne privilegier for at sikre klodens og menneskehedens beståen. En ny bog siger, at vi kan, hvis vi vil. Og gør det med konkrete erfaringer fra flere af verdens klimabrændpunkter; erfaringer som er realistiske at udbrede til resten af verden og realistiske at gennemføre. En anden ny bog ser på de etiske aspekter af den førte energipolitik i spændet mellem hvad vi bør, hvad vi kan og hvad vi vil, og Supertanker trækker både ældre og nyere filosofi ind i ligningen.

Medvirkende:
Thomas Hebsgaard, klimajournalist på Zetland og medforfatter af bogen Hvis Vi Vil – Den Absolut Realistiske Guide Til At Bremse Klimakrisen, Før Det Er For Sent.
Finn Arler, filosof og professor MSO i Forskningsgruppen for Bæredygtighed, innovation og politik – professor i etik og planlægning, Aalborg Universitet.
Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.